Lamine diş uygulamalarının, estetik diş işlemleri kapsamında önemli bir yeri vardır. Lamine diş takma tırnak şeklinde porselen demektir. Çok ince bazen micron düzendeki incelikteki porselenler dişlerin üzerine takma tırnak şeklinde gelir ve kimyasal olarak dişe çok sıkı bağlanır.
Lamine diş genellikle eksik dişlerde, küçük dişlerde, dişlerin diziliminde, boyutunda ve şeklinde sorun varsa kullanılmaktadır. Lamine diş koruyucu hekimlik alanında da önemli bir yeri vardır. Düzgün ve iyi yapılmış bir Fethiye lamine diş uygulamasını hasta bir ömür boyu kullanabilmektedir.
Lamine Diş Uygulamaları Nasıl Yapılır?
Lamine diş uygulamaları, ikiden fazla klinik ziyareti sonrasında tamamlanmaktadır. Hastanın doktora dişleriyle alakalı nasıl bir görünüme kavuşmak istediğini detaylı bir şekilde anlatması gerekmektedir. Bu sayede doktor ve hasta arasında bir fikir alışverişi olur.
Lamine diş uygulamalarının yapımı için öncelikle doktor, hastayı detaylı olarak muayene etmektedir. Gerekliyse eğer ortodontik tedavi, diş dolgu tedavisi veya başka tedaviler yapılmaktadır.
Lamine diş uygulamaları öncesinde röntgen çekimi de önemlidir. Hastanın diş ölçüleri alınır ve bunlar modele aktarılır. Sonrasında 3 boyutlu olarak hastanın ağız yapısı detaylı bir şekilde incelenir. Kişiye özel olarak gülüş estetiği planı hazırlanır.
Lamine Diş Kaplama Kimlere Uygulanır?
Laminate veneer kaplamalar temel olarak, renk değişikliklerinin giderilmesi ve belli bir dereceye kadar şekil düzeltilmesi amacıyla yapılabilirler. Başlıca uygulama alanları şu şekilde özetlenebilir:
- Koyu renklenmelerde, diş beyazlatma işlemi (bleaching) gibi yöntemlerle sonuç alınmayan ileri derecedeki antibiyotik, flor, yiyecek ve içecek vb. lekelerinde kalıtsal yapı ve dişte istenmeyen renklerde,
- Ayrık dişleri bitiştirmede (diastema kapama),
- Kırık veya aşınmış dişlerin restorasyonunda,
- Yapısı bozulmuş eski dolguların düzeltilmesinde,
- Çapraşık ve eğri dişlerin düzeltilmesinde,
- Güzel bir gülüşün elde edilmesi için dişlerin uzatılmasında,
- Ortodontik diş teli tedavisini estetik kaygılar nedeniyle yaptırmamış ve dişlerinde şekil bozukluğu olan kişilerde,
- Dişlerinin duruş ve şeklinden hoşnut olmayan kişilerde lamine diş kaplama uygulamaları güvenle uygulanmaktadır.
Lamine Diş Kaplama Çeşitleri Nelerdir?
2 farklı lamine diş kaplama çeşidi mevcuttur. Bunlar aşağıdaki gibidir:
- Yaprak porselen diş (porselen lamine): Gülüş estetiğinde sıklıkla kullanılan yaprak porselen diş, en estetik kaplama çeşididir. Kısaca yaprak diş olarak da isimlendirilmektedir. Hazırlanan bu yaprak dişler, hastanın kendi dişinin ön yüzeyine yapıştırılmaktadır. Diş kusurlarını kapatır ve oldukça estetik bir görünüm sağlamaktadır.
- Kompozit lamine: Kompozit reçine temelli kompozit lamine kaplamalar; diş rengini, duruş şeklini ve konumunu düzeltmek amacıyla kullanılmaktadır. Bondindg olarak da bilinmektedir.
Lamine Diş Uygulamalarının Avantajları Nelerdir?
- Lamine diş uygulamaları, kişiye kendi dişinin doğallığında bir konfor sunmaktadır.
- Acısız, ağrısız ve oldukça kısa süreli bir işlem ardından kişiler hayal ettikleri diş görünümüne kavuşabilmektedirler.
- Lamine diş uygulamalarında kişinin dişlerine herhangi bir küçültme işlemi uygulanmamaktadır.
- Beyaz olmayan dişler, lamine diş uygulamaları sayesinde daha canlı ve beyaz gözükmektedir.
- Çiğneme gibi uygulamalara karşı oldukça dayanıklıdır.
- Lamine diş uygulamaları, yapıştırıldığı diş üzerinden çıkmaz. Bu yüzden kişilerin bu konu hakkında endişe etmelerine gerek yoktur.
- Lamine dişler; çay, kahve ve sigara gibi diş rengini koyulaştıran dış etkenlerin tüketiminde koyulaşmaz.
Lamine Diş Uygulamalarının Riskleri Nelerdir?
Lamine diş uygulamaları Fethiye, alanında uzman ve deneyimli bir diş hekimi tarafından doğru şekilde uygulandığında hiçbir risk taşımamaktadır. Ancak hastanın da ağız ve diş hijyenine dikkat etmesi gerekmektedir. Temizliğinin ihmal edildiği lamine dişler ile alakalı birtakım sorunlar yaşanabilmektedir.
Lamine Dişin Ömrü Ne Kadar?
Öncelikle lamine diş kaplama tedavisinin yaptırılacağı merkez oldukça önemlidir. Diş doktorunun uzmanlığı ve deneyimi önem kazanmaktadır.
Lamine diş uygulamalarının ardından hasta, ağız ve diş temizliğine ne kadar dikkat edip özen gösterirse lamine dişlerin ömrü de bir o kadar uzun olacaktır.
Lamine diş uygulamalarında porselen veya kompozit malzeme kullanılabilir. Porselen lamineler parlak ve zor leke tutan bir yapıya sahiptir. Kompozit lamineler ise daha çok renk tutabilir. Kompozit lamineler kırıldığı zaman daha kolay tamir edilebilir. Porselen laminelerde ise bu uygulama daha zordur. Lamine kaplamalar sırasında kesim ve aşındırma işlemleri yapılmaz. Kaplamalar dişe yapıştırılırken aşındırma ve kesme işlemi yapılmadığı için ağrı hissedilmez. Dişleri aşındırma işlemi lamine kaplamalar dişe yapıştırılmadan önce yapılır. Aşındırma sırasında işleme başlamadan önce anestezi uygulandığı için ağrı ve acı hissedilmez. Lamine kaplamalar dişe uygulandıktan sonra sert kabuklu gıdaları dişle ezmek çok risklidir. Ayrıca lamine diş uygulamalarından sonra diş gıcırdatma, tırnak yeme ve kalem ısırma gibi alışkanlıklardan uzak durmak gerekir. Lamine diş uygulamalarının fiyatları kullanılan malzemenin türüne göre ve kaplama yapılan dişin sayısına göre belirlenir. Lamine kaplama fiyatları hakkında bilgi almak için hekiminize muayene olunuz. Lamine diş uygulamaları estetik amaçla ve dişlerin korunması amacıyla yapılır. Bu sebepten dolayı estetik amaçlarla yapılan uygulamalar SGK tarafından karşılanmaz. Daha detaylı bilgi almak için kliniğimizle iletişime geçebilirsiniz. Lamine diş kaplamaların ömrü kişinin yaptığı ağız ve diş bakımına bağlıdır. Gerekli ağız hijyeni sağlandığı takdirde dişlerinizin ömrü 10-15 sene kadar olur. Lamine diş uygulamalarından sonra sadece dişlerinizi değil, diş etlerini de fırçalamanız gerekir. Diş ipi yardımıyla da diş fırçasının ulaşamadığı bölgeler temizlenmelidir. Ayrıca ağız gargarasıyla da lamine kaplamaların bakımını yapabilirsiniz.Lamine Diş Uygulamaları için hangi materyal kullanılır?
Lamine Diş Uygulamaları sırasında acı hissedilir mi?
Lamine Diş Uygulamaları sonrasında nelere dikkat edilmelidir?
Lamine Diş Uygulamaları fiyatları ne kadardır?
Lamine Diş Uygulamaları sigorta kapsamına girer mi?
Lamine Diş Uygulamaları ne kadar dayanıklıdır?
Lamine Diş Uygulamaları sonrası dişlerimi nasıl temizlemeliyim?
Sosyal Medyada Paylaş:
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Diş hekimliğinde lazer tedavileri sıklıkla kullanılmaktadır. Lazer uygulamalar tıp al…
Devamını OkuGülüş tasarımı, bir kişinin gülüşünü iyileştirmek için birtakım estetik teknikler ve …
Devamını Oku