Diş Beyazlatma, dişlerin mevcut renklerinden daha açık renkte bir gülüş yakalamak için yapılır. Zamanla diş minesi daha gözenekli bir yapıya dönüşür. Diş rengi ya doğuştan ya da zamanla tüketilen renkli gıdalar ve sigara sebebiyle parlak beyazlıklarını kaybederler.
Fethiye diş beyazlatma sırasında iki tip tedavi yöntemi uygulanmaktadır.
Diş beyazlatma yöntemi günümüzde oldukça sık uygulanan işlemler arasında yer almaktadır. Öncelikle sağlıklı ve beyaz dişler günümüzde oldukça büyük bir öneme sahiptir. Daha beyaz dişlere sahip olmak için uygulanan diş beyazlatma yöntemi son yıllarda en sık uygulanan yöntemlerden bir tanesidir. Diş yüzeyindeki gözenekli mine yapısında oluşmakta olan renkli, organik, inorganik maddelerin diş beyazlatma jelleri ile giderilmesi işlemidir.
Dişlerin görünümü kişisel bakımına özen gösteren bireyler için oldukça büyük bir öneme sahiptir. Dişlerde bulunan şekil ve renk bozuklukları psikolojik problemlere bile neden olabilmektedir. Bitkisel yöntemler kullanılarak ev ortamında uygulanabilmekte olan doğal yöntemlerin yanı sıra diş hekimliğinde estetik maddelerin gelişmesi sayesinde pek çok renk, şekil ve konum bozuklukları kolayca giderilebilmektedir. Medikal diş beyazlatma yöntemleri ile birlikte oldukça güzel görünüme sahip dişlerin elde edilmesine olanak sağlanmaktadır.
Diş Beyazlatma Yöntemleri
Diş beyazlatıcı jeller ile dişlere zarar vermeden uzun süreli beyazlık elde etmek mümkündür. Beyazlatıcı jeller ile 2 tip beyazlatma yapılır. Bu yöntemler ev tipi ve ofis tipi olmak üzere 2'ye ayrılmaktadır.
- Ofis tipi diş beyazlatma: 1 saatte doktor tarafından uygulanan beyazlatma şeklidir. Beyazlatma jeli daha yüksek oranda beyazlatıcı ajan içerdiğinden daha hızlı sonuç alınır. Beyazlatmayı daha etkili ve daha hızlı sonuçlandırmak için özel beyazlatma ışıkları kullanılır.
- Ev tipi diş beyazlatma: Kişiye özel hazırlanan plaklarla hasta tarafından evde uygulanan beyazlatma şeklidir. Diş etlerine zarar vermemesi açısından içindeki beyazlatma ajanı oranı çok düşüktür, bu yüzden daha uzun sürede sonuç alınır. Evde tedavi yöntemi, daha çok ofis tipi beyazlatma yapıldıktan sonra sigara içen hastalarda diş beyazlığını muhafaza etmek için önerilebilir.
Diş beyazlatmanın etkisi genellikle kullanım şekline bağlı olmakla birlikte 3-4 yıl sürmektedir. Ancak yoğun sigara içilmesi bu süreyi kısaltmaktadır. Yoğun renkli gıda tüketen ve sigara içen kişiler 3-6 ayda evde ev tipi beyazlatmayı desteklerler ve süresini uzatırlar.
Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır?
Diş beyazlatma işlemi, klinikte 15 dakika süren seanslar ile yapılır. Seans sayısını, hastanın dişlerinin renk tonuna göre doktor belirler. Genellikle 1-3 seans yapılır. Gerekli olduğu durumlarda ev tipi ve ofis tipi diş beyazlatma ardışık olarak yapılır. Ev tipi diş beyazlatma işleminde kişiye özel yapılan bir plak ile birlikte hastaya diş beyazlatma jeli verilir. Kişi, doktorun önerdiği miktarda ve sürede beyazlatma jelini dişine uygular. Ev tipi diş beyazlatma daha aşamalı ve yavaş uygulanan bir yöntemdir, bu yüzden diş hassasiyet problemi olan kişilere sadece ev tipi diş beyazlatma yöntemi önerilir.
Sararmış Dişler Beyazlar mı?
Zaman içerisinde farklı nedenlerden dolayı sararan dişler estetik olmayan bir görünümün ortaya çıkmasına neden olabilmektedir. Böyle bir durumda ise bireyler kendini estetik anlamda ve psikolojik anlamda yetersiz hissedebilmektedir. Aynı zamanda sararan dişler ise kendiliğinden beyaz haline geri dönmemektedir. Böyle bir durumda ise mutlaka gerekli tedavilerin uygulanması önerilmektedir. Uygulanan beyazlatma yöntemi ile birlikte hastanın dişinin daha sağlıklı ve daha beyaz görünüme kavuşması sağlanmaktadır.
Özellikle aşırı kahve ve aşırı çay tüketimi sonucunda dişlerde sararma oluşum gösterebilmektedir. Bununla birlikte ağız bakımının yeterli oranda yapılmaması da buna sebebiyet verebilmektedir. Böyle bir durumda ise mutlaka beyazlatma yöntemine başvurulması önerilmektedir. Böylelikle daha beyaz dişler, daha estetik bir görünüm elde edilmesi sağlanmaktadır. Eğer diş sararmasının yanı sıra dişlerde başka problemler de bulunmaktaysa en kısa sürede tedavi ettirilmesi gerekmektedir.
Dişlerin Beyazlığı Neden Gider?
Çocukluk döneminde diş oluşumu sırasında meydana gelen yapısal bozukluklar, anne karnındayken kullanılan bazı antibiyotikler, günlük hayatta tüketilen gıdalar ve içme suyundaki flor miktarı dişlerde renklenmeye sebep olur.
Dişlerdeki renk değişimi ikiye ayrılır:
- İç renklenme: Dişin iç kısmında olan ve fırçalama ile giderilememiş diş lekeleridir. Diş beyazlatma işlemi, bu tip lekelerin büyük bir kısmının giderilmesinde çok başarılı olur.
- Dış renklenme: Dişin dış yüzeyinde kahve, sigara, çay gibi boyayıcı gıdalardan yapışan renklenmelerdir. Diş taşı temizliği ile bu lekelerden kurtulmak mümkündür.
Diş Beyazlatmanın Yan Etkisi Var mıdır?
Diş beyazlatma jelleri, dişlerde az da olsa hassasiyete sebep olabilir. Diş beyazlatma uygulamasının beklenen bir yan etkisi yoktur. Hassasiyet 48 saat içinde geçmezse diş beyazlatama jelinin kesilmesi gerekir. Hassasiyet oluştuğunda doktorunuzun uygulayacağı florür ve tavsiye edeceği diş macunu veya kremler diş hassasiyetini geçirecektir. Hassasiyeti geçirmek için potasyum nitrat içeren diş macunu kullanılabilir.
Diş Beyazlatma Ne Kadar Etkilidir?
Kişinin diş yapısına göre beyazlatma işleminden alınan sonuç değişiklik gösterir. Diş beyazlatmanın etkisi yaklaşık 6 ay-2 yıl arası sürer. Bu süre kişinin kendisine de bağlıdır. Diş beyazlatma işleminden bir süre dişleri boyayan gıdalardan uzak durulmalıdır.
Bembeyaz Dişler için Ne Yapmalı?
Öncelikle bireyin içtiği çay ve kahveye dikkat etmesi gerekmektedir. Bununla birlikte gazlı içeceklerde bu şekilde olumsuz etkilerin oluşmasına neden olabilmektedir. Yeterli miktarda tüketimin gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Aşırı tüketim sararmaya yol açmaktadır. Bunun dışında doğru bir diş macununun seçilmesi önerilmektedir. Ağız bakımının doğru bir şekilde gerçekleştirilmesi ve günde iki kez dişlerin fırçalanması önerilmektedir.
Ağız yıkama suyunun ve diş ipinin mutlaka kullanılması önerilmektedir. Bunların düzenli olarak kullanılması ve bir ağız bakım rutininin oluşturulması oldukça büyük bir fayda sağlamaktadır. Böylelikle dişlerin hızlı bir şekilde sararmasının önüne geçilmektedir. Eğer dişlerde sararma bulunmaktaysa da mutlaka bir muayene gerçekleştirilmesi ve bu muayene ile birlikte tedavi uygulanması önerilmektedir. Bu sayede dişlerin daha sağlıklı bir görünüme kavuşmasına olanak sağlanmaktadır.
Diş Rengim Sarı Ne Yapmalıyım?
Öncelikle asitli içeceklerden, çaydan ve kahveden kaçınılması gerekmektedir. Tüketildiğinde ise az bir miktarda tüketilmesi sağlıklı bir tercih olacaktır. Çünkü bu içecekler zamanla dişlerin beyazlığını yitirmesine ve zarar görmesine neden olabilmektedir. Aynı zamanda diş bakımının yeterli bir şekilde yapılmaması da oldukça olumsuz sonuçların doğmasına neden olabilmektedir. Diş fırçalama işleminin günde iki defa yapılması ve doğru bir macunun kullanılması gerekmektedir. Doğru macun kullanımı sayesinde oldukça etkili sonuçlar elde edilebilmektedir.
Bunların dışında ağız bakım suyu, diş ipi aksatılmaması gerekenler arasında yer almaktadır. Bunlar ağız bakım rutininin bir parçasıdır ve mutlaka düzenli olarak kullanılması gerekmektedir. Böylelikle dişlerin kısa bir zaman içerisinde sararmasının önüne geçilmektedir. Aynı zamanda dişlerde sararma meydana geldiğinde geri döndürmesi oldukça zordur ve bunun için mutlaka bir muayene gerçekleştirilmesi gerekmektedir.
Diş Beyazlatma Fiyatları
Diş beyazlatma fiyatları Fethiye, bu işlemi yaptırmayı düşünenlerin oldukça sık sorduğu ve merak ettiği bir konudur. Fethiye diş beyazlatma fiyatları dişin durumuna göre değişiklik göstermektedir. Diş beyazlatma fiyatları hakkında net bir bilgi sahibi olmak için bizleri arayabilir ve kliniğimizden randevu alabilirsiniz.
Diş beyazlatma işlemi acı verici bir işlem değildir. İşlemden sonra birkaç gün dişlerde hassasiyet oluşabilir. Bu geçici bir durumdur. Diş beyazlatma için en iyi yöntem kişinin dişlerinin durumuna bağlı olarak değişebilir. Profesyonel diş beyazlatma işlemleri, evde yapılan uygulamalara göre daha etkili ve güvenlidir. Diş beyazlatma işlemi genellikle bir ila üç seans arasında değişir. Seans sayısı kişinin durumuna göre değişiklik gösterebilir. Diş beyazlatma işlemi klinik ortamında yapıldığı zaman bir seansı yaklaşık 15 dakika sürer. Diş beyazlatma ücretleri kişinin diş yapısına bağlı olarak değişir. Diş beyazlatma işlemi sonrasında soğuk veya sıcak içecekleri dikkatli tüketmek gerekir. Sigara, çay, kahve gibi renk veren besinlerin tüketiminden de kaçınılmalıdır. Günde en az iki kere diş fırçalama ve düzenli kontrole gitmek ihmal edilmemelidir. Diş beyazlatma işlemi sırasında kullanılan ürünler diş sağlığına zararlı değildir. Diş beyazlatma işleminin zararlı etkileri olmaması için uzman bir diş hekimi seçilmelidir. Doktorunuz sizin diş yapınıza uygun olarak beyazlatma işlemini gerçekleştirecektir. Diş beyazlatma işlemi dişlerinde kırık, çatlak ve aşırı hassasiyet sorunu yaşayan kişilere önerilmez. Diş beyazlatma kalıcı bir işlem değildir. Düzenli bakım yapıldığı zaman uzun bir süre kullanılabilir. Eğer dişlerde tekrar sararma görülüyorsa diş beyazlatma işlemi tekrarlanabilir. Diş beyazlatma işlemi ağrıya sebep olmaz. Kısa süreli geçici bir hassasiyet yaşanabilir. Hassasiyet bir iki gün içerisinde geçecektir.Diş beyazlatma işlemi acı verici midir?
Diş beyazlatma için en iyi yöntem nedir?
Diş beyazlatma işlemi kaç seans sürer?
Diş beyazlatma işlemi ne kadar sürer ve ne kadar pahalıdır?
Diş beyazlatma işlemi sonrasında nelere dikkat etmek gerekir?
Diş beyazlatma işlemi sırasında kullanılan ürünlerin güvenliği konusunda endişe duyulmalı mıdır?
Diş beyazlatma işlemi kimlere önerilmez?
Diş beyazlatma işlemi kalıcı mıdır, tekrarlanması gerekiyor mu?
Diş beyazlatma işlemi ile birlikte ağrı veya hassasiyet yaşanır mı?
Sosyal Medyada Paylaş:
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Zirkonyum diş kaplama, zirkonyum dioksit alt yapısına sahip olan porselen diş kaplama…
Devamını Oku